Rubrika blogu

Lídr sobě i druhým

Lídrovství (vůdcovství, leadership) je frekventované a občas kontroverzní téma. Lídra obvykle vnímáme jako někoho, kdo vede druhé (podřízené, následovníky…). Jsem přesvědčen, že v prvé řadě bychom na individuální úrovni měli být osobními lídryOsobní lídr vede sebe sama a zároveň následuje – své „volání“, poslání, SRDCE

Buďme sami sobě dobrými osobními lídry. Je to základ lídrovství v našich dalších rolích. Inspirací a podněty vám k tomu přispějí i články v této rubrice.

21 citátů o lídrovství

21 citátů o lídrovství

Citáty inspirují a vedou k zamyšlení. Ukazují pestrost myšlení a vnímání mnoha úhlů pohledu. Citáty o lídrovství se vztahují k jednomu z témat, jimž se na blogu i profesně věnuji. navazuje částečně na 21 citátů o strategii, publikovaných na blogu v září 2018. Nechte se inspirovat i vy.

číst více
Leadership jako alchymie 21. století

Leadership jako alchymie 21. století

Je podle vás vedení lidí alchymie? Lídr je ten, kdo nastavuje „chemii“, která bude nebo nebude fungovat mezi ním a následovníkem. No a pak platí ještě řada dalších podmínek, předpokladů a faktorů úspěchu. Takže nakonec… lídrovství alchymie docela je. V druhé pětici článků z HBR, které komentuje tento příspěvek, je alchymie zmíněna hned ve dvou souvislostech.

číst více

Vítejte na blogu

Jmenuji se Libor Friedel. Inspiruji ostatní k tomu, aby byli lepšími lídry, schopnými vést sebe i druhé, byli architekty smysluplných strategií, opřených o vhled do situace, své Dary a silné stránky. Věřím, že tak lze zlepšit skóre výsledků, výkonnosti a úspěchů každého z nás a naplnit potenciál excelence na Cestě jednotlivce i organizace. 

Blog propojuje zmíněná témata a doplňuje mou „off-line“ práci s lidmi a organizacemi v roli konzultanta, kouče a lektora. Dávám do ní své SRDCE.

Je mi ctí, a děkuji, že jste mezi čtenáři a odběrateli novinek z blogu. Sledujte také informace na sociálních sítích.

Rubriky blogu LF

Prozkoumejte jednotlivé kategorie blogu. ZÍSKÁTE INSPIRACI k různým fázím a krokům své vlastní Cesty, po níž kráčíte jako jednotlivec a/nebo organizace.

Share This