Rubrika blogu

Knihovna

„Život je cesta. Zabalte si na ni dostatek knih.“ (Anonym)

Knihy jsou zdrojem našeho (sebe)poznání. V mnoha příspěvcích na blogu cituji a doporučuji literaturu. O vybraných, užitečných knihách (odborných, populárně-naučných, vydaných v angličtině, popř. přeložených do češtiny) a tématech s knihami souvisejícími, najdete zmínky v rubrice Knihovna. Jde o komentáře, citované výňatky, shrnutí a inspirace k různorodým perspektivám a souvislostem, ne o „recenze“.

Leadership jako alchymie 21. století

Leadership jako alchymie 21. století

Je podle vás vedení lidí alchymie? Lídr je ten, kdo nastavuje „chemii“, která bude nebo nebude fungovat mezi ním a následovníkem. No a pak platí ještě řada dalších podmínek, předpokladů a faktorů úspěchu. Takže nakonec… lídrovství alchymie docela je. V druhé pětici článků z HBR, které komentuje tento příspěvek, je alchymie zmíněna hned ve dvou souvislostech.

číst více

Vítejte na blogu

Jmenuji se Libor Friedel. Inspiruji ostatní k tomu, aby byli lepšími lídry, schopnými vést sebe i druhé, byli architekty smysluplných strategií, opřených o vhled do situace, své Dary a silné stránky. Věřím, že tak lze zlepšit skóre výsledků, výkonnosti a úspěchů každého z nás a naplnit potenciál excelence na Cestě jednotlivce i organizace. 

Blog propojuje zmíněná témata a doplňuje mou „off-line“ práci s lidmi a organizacemi v roli konzultanta, kouče a lektora. Dávám do ní své SRDCE.

Je mi ctí, a děkuji, že jste mezi čtenáři a odběrateli novinek z blogu. Sledujte také informace na sociálních sítích.

Rubriky blogu LF

Prozkoumejte jednotlivé kategorie blogu. ZÍSKÁTE INSPIRACI k různým fázím a krokům své vlastní Cesty, po níž kráčíte jako jednotlivec a/nebo organizace.

Share This