Rubrika blogu

Osobní

Nejsem jen konzultant, lektor a kouč. Jsem především člověk a muž. Introvert z off-line školy. Nejprve jsem se učil váhavě sdílet osobní komentáře, zážitky, příběhy… a otevíral své SRDCE.

Proč? Rád inspiruji druhé. Tato „osobní“ rubrika, kterou jste na právě otevřeli, je všehochutí o tom, čím jsem se na delší i kratší dobu nechal inspirovat a vyzkoušel, např. abych překonal některé své hranice a zónu pohodlí.

Vítejte na blogu

Jmenuji se Libor Friedel. Inspiruji ostatní k tomu, aby byli lepšími lídry, schopnými vést sebe i druhé, byli architekty smysluplných strategií, opřených o vhled do situace, své Dary a silné stránky. Věřím, že tak lze zlepšit skóre výsledků, výkonnosti a úspěchů každého z nás a naplnit potenciál excelence na Cestě jednotlivce i organizace. 

Blog propojuje zmíněná témata a doplňuje mou „off-line“ práci s lidmi a organizacemi v roli konzultanta, kouče a lektora. Dávám do ní své SRDCE.

Je mi ctí, a děkuji, že jste mezi čtenáři a odběrateli novinek z blogu. Sledujte také informace na sociálních sítích.

Rubriky blogu LF

Prozkoumejte jednotlivé kategorie blogu. ZÍSKÁTE INSPIRACI k různým fázím a krokům své vlastní Cesty, po níž kráčíte jako jednotlivec a/nebo organizace.

Jak jste na tom s tématem „jaknatologie“?

Jak jste na tom s tématem „jaknatologie“?

Na sklonku prázdnin několik odlehčených, lehce provokativních poznámek k jedné (své)pomocné vědecké disciplíně, která má po světě obrovské množství fanoušků a příznivců. „Jaknatologie“ je vědecká disciplína, která se zabývá zkoumáním, navrhováním a sdílením metod, postupů, praktik a cest, které mají člověka dovést k radostnému, šťastnému a naplněnému životu a úspěchu. Je to věda o postupech „jak na to“.

číst více
Hoří? (Zakuklené hodnoty a PF 2017)

Hoří? (Zakuklené hodnoty a PF 2017)

Příběh o tom, kterak zápalky (se symbolem EU) přispěly k tématu pro PF 2017. Symbolika zápalek mi připomněla vnitřní zápal. Zapalte svou vášeň. Přeji vám, ať váš život po celý rok 2017 plane vášní a zápalem v míře, jakou si představujete. Více v článku na blogu.

číst více
14x o rozhlednách nahoře i dole

14x o rozhlednách nahoře i dole

Počet navštívených rozhleden není zřejmě tím správným měřítkem životního skóre. Návštěva rozhledny je odrazem naší touhy nahlédnout na svět shůry, rozhlédnout se, spatřit „malost“ světa pod sebou. Jak může být užitečná analogie s vnitřní rozhlednou a velikostí světa v nás? 2x 14 myšlenek pro inspiraci najdete v článku.

číst více
Abeceda – 26 prvků Proměny jara 2016

Abeceda – 26 prvků Proměny jara 2016

Skončila Rungo.cz Proměna jara 2016. Tři měsíce běhání pod dohledem všudypřítomného fitness náramku, v interakci a sdílení s dalšími proměňujícími se muži a ženami. Sestavil jsem malou osobní abecedu této proměny. Co vše se odehrávalo a bylo ve hře od A do Z, od „Ano“ po „Začátek“? Snad to bude inspirovat Y – You.

číst více
Do garáže pro digitální řidičák

Do garáže pro digitální řidičák

Když někdo začínal s podnikáním, byl „garážová firma“. Vzniklo tak mnoho velikánů, včetně Apple. Digitální podnikání lze začít v Digitální garáži od Google. Vyzkoušel jsem a napsal pár vět. Jak mohou ke tvorbě obsahu přistupovat lidé, kteří se v digitálním světě nenarodili, měli analogové kariéry, podporované off-line?

číst více
Share This